KWALIFIKACYJNE KURSY ZAWODOWE w zawodach:
Dla osób, które ukończyły 18 rok życia
Technik pojazdów samochodowych
M.18. Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych
M.12. Diagnozowanie oraz naprawa elektrycznych i elektronicznych układów pojazdów samochodowych
M.42. Organizacja i prowadzenie procesu obsługi pojazdów samochodowych
Mechanik motocyklowy
M.45. Diagnozowanie i naprawa motocykli
Technik mechanizacji rolnictwa
M.46. Eksploatacja systemów mechatronicznych w rolnictwie
Technik rolnik
R.03. Prowadzenie produkcji rolniczej
R.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej
Technik hodowca koni
R.19. Organizacja chowu i hodowli koni
R.20. Szkolenie i użytkowanie koni
Technik żywienia i usług gastronomicznych
T.06. Sporządzanie potraw i napojów
T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Technik hotelarstwa
T.11. Planowanie i realizacja usług w recepcji
T.12. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
Technik turystyki wiejskiej
T.07. Prowadzenie działalności turystycznej na obszarach wiejskich
T.08. Prowadzenie gospodarstwa agroturystycznego
Technik pszczelarz
R.04. Prowadzenie produkcji pszczelarskiej
Dokumenty, które należy złożyć to:
- Podanie (formularz do pobrania w sekretariacie szkoły)
- Oryginał świadectwa ukończenia szkoły
- Zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kształcenia w zawodzie (stosowny formularz otrzymuje kandydat w sekretariacie szkoły).
Szczegółowe informacje uzyskają Państwo w sekretariacie szkoły dzwoniąc pod nr 44 61-64-351
ZAPRASZAMY DO KORZYSTANIA Z OFERTY NASZEJ SZKOŁY.
W roku szkolnym 2017/2018 prowadzone są następujące szkoły zaoczne i kwalifikacyjne kursy zawodowe dla dorosłych:
Szkoły policealne:
– w zawodzie: technik weterynarii
RL.10. Prowadzenie i chowu i inseminacji zwierząt
RL.11. Wykonywanie czynności pomocniczych w zakresie usług weterynaryjnych oraz kontroli i nadzoru weterynaryjnego
– w zawodzie: technik administracji
AU.68. Obsługa klienta w jednostkach administracji
– w zawodzie: technik bezpieczeństwa i higieny pracy
Z.13. Zarządzanie bezpieczeństwem w środowisku pracy
Kwalifikacyjne kursy zawodowe:
– w zawodzie: technik hodowca koni
R.19. Organizacja chowu i hodowli koni.
R.20. Szkolenie i użytkowanie koni.
– w zawodzie: technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
M.01. Użytkowanie pojazdów, maszyn, urządzeń i narzędzi stosowanych w rolnictwie.
M.02. Obsługa techniczna oraz naprawa pojazdów, maszyn i urządzeń stosowanych w rolnictwie.
– w zawodzie: technik pojazdów samochodowych
M.18. Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych.
M.12. Diagnozowanie oraz naprawa elektrycznych i elektronicznych układów pojazdów samochodowych.
M.42. Organizacja i prowadzenie procesu obsługi pojazdów samochodowych.
– w zawodzie: technik rolnik
R.03. Prowadzenie produkcji rolniczej.
R.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej.
– w zawodzie: technik żywienia i usług gastronomicznych
T.06. Sporządzanie potraw i napojów.
T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.
– w zawodzie: technik hotelarstwa
T.11. Planowanie i realizacja usług w recepcji.
T.12. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie.
– w zawodzie: technik turystyki wiejskiej
T.07. Prowadzenie działalności turystycznej
T.08. Prowadzenie gospodarstwa agroturystycznego
– w zawodzie: mechanik motocyklowy
M.45. Diagnozowanie i naprawa motocykli.
Kształcenie zawodowe teoretyczne i praktyczne w ramach ww. kursów odbywa się przy wykorzystaniu pomocy dydaktycznych znajdujących się w klasopracowniach oraz pracowniach kształcenia praktycznego, w których naucza się w technikum, szkole policealnej lub w zasadniczej szkole zawodowej w kwalifikacjach w ramach poszczególnych zawodów.